Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Η πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί το Δημόσιο Ταχυδρομείο στη συρρίκνωση και την απαξίωση υποβαθμίζοντας τον Κοινωνικό του προσανατολισμό, είναι εγκληματική γιατί είναι αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή.
Ο επιχειρούμενος από την Κυβέρνηση αποκλεισμός των ΕΛΤΑ από τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ με το πρόσχημα της σύναψης Στρατηγικής Συμμαχίας, προσφέρει στα ιδιωτικά συμφέροντα τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το κοινωνικό αγαθό της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.
Οι ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ, μια κερδοφόρα επιχείρηση δεν πρέπει να μετατραπούν σε «Δούρειο Ίππο» για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομείου αλλά σε εργαλείο ανάπτυξης των ΕΛΤΑ σε μια απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της που οδηγούν στη διάλυση των ΕΛΤΑ.
Για το ΠΑΣΟΚ τα ΕΛΤΑ είναι Επιχείρηση Στρατηγικής σημασίας, είναι βασική υποδομή του κράτους και εργαλείο για την άσκηση κοινωνικής και περιφερειακής πολιτικής.
Τα ΕΛΤΑ πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι υπό Δημόσιο έλεγχο, να διασφαλίζεται η παροχή της Καθολικής Υπηρεσίας και η ανάπτυξη των υπηρεσιών του προς όφελος του λαού και της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για τη διασφάλιση των Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, για ένα Ταχυδρομείο βιώσιμο και ανταγωνιστικό στην υπηρεσία του λαού και της χώρας.
Εάν η Κυβέρνηση προχωρήσει στην εκποίηση και αυτής της δημόσιας περιουσίας, το ΠΑΣΟΚ θα επανεξετάσει κάθε συμφωνία και θα προστατεύσει τα συμφέροντα του Δημόσιου Ταχυδρομείου. Θα εργασθεί για την αναβάθμιση των ΕΛΤΑ, τον φορέα παροχής των Καθολικών Υπηρεσιών, για σύγχρονες υπηρεσίες Ταχυμεταφορών, με χρηματοοικονομικές και τραπεζικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες σε όλη τη χώρα.